Här ger vi dig information om stryktips, måltips och Europatips. Samtliga spelas på tipskuponger och är produkter som marknadsförs av Svenska Spel. Det finns till och med tips sm, allt är möjligt med Svenska Spels speltips!

Stryktipset

En klassiker intimt förknippad med tipskuponger är Stryktipset från Svenska Spel. Redan år 1934 skapades den första Stryktipskupongen och sedan dess har stryktipset hängt med oss. Nästan samtliga av oss har nog satt oss ner en lördagseftermiddag med ett par kuponger och följt SVT:s Tipsextra. Plinget i rutan signalerar mål och då är det dags att kika på kupongen för att se om ditt spel är på väg att slå in. Stryktipset dominerades i många år av Engelska Ligan (numera Premier League), men på 1990-talet tillkom italienska stryktipset, vilket öppnade upp för spel på den något mer förutsägbara italienska serie A. Du hittar stryktipskuponger hos din välsorterade matbutik, hos ditt spelombud och naturligtvis på Svenska Spels webbplats: www.svenskaspel.se.

En stryktipskupong är ganska enkelt utformad: Du tippar slutresultatet på totalt 13 utvalda matcher som återfinns på kupongen – 1, X eller 2, är det som gäller. Man kan spela antingen enkelrader (minimum två stycken) eller så kan man spela system. Att spela enkelrader kostar bara 1 krona styck, system är dyrare. I kryssrutorna fyller du då i ett visst antal hel- eller halvgarderingar. Ju fler garderingar du väljer desto dyrare blir spelet. Om du lyckas pricka in 13 rätt så kan du vinna en ordentlig summa pengar. Även 10,11 och 12 rätt brukar i allmänhet ge någon forma av utdelning.

Att fylla i en stryktipskupong är enkelt. Ett radfält presenterar de aktuella matcherna som är numrerade från 1-13. På kupongen hittar du kryssrutor där du fyller i det slutresultat du tror på. Enklast är att spela en enkelrad, men system är heller inte särskilt svårt. Om du väljer M-system så får du ett matematiskt system, med ganska stor chans at vinna. Väljer du hellre R-System så har du 6 helgarderingar på valfria matcher. Övriga matcher måste lämnas ogarderade. På kupongen finns även ett fält för Xperten, som är en hjälpfunktion för dig som är nybörjare på stryktipset. På kupongen kan du även fylla i om du vill spela joker och du har då ett jokernummer i nedkant på kupongen att hålla koll på. Numera är även stryktipskupongen utrustad med ett nytt spel: Topptipset, om du väljer detta spel så tippar du endast de första 8 matcherna på din stryktipskupong.

Europatipset

 Europatipset är Svenska Spels senaste tipskupong. Här blandas 13 matcher från de europeiska toppligorna (Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga etc). I övrigt fungerar spelet precis som stryktipset med enkelrader och kombinationssystem.

Måltipset

Måltipset har hängt med ganska länge nu och de flesta känner säkerligen till detta spännande spel. Du väljer ut de 8 matcher som d tror blir de målrikaste på en kupong som omfattar 30 fotbollsmatcher. Du kan antingen tippa enkelrader eller satsa på matematiska system. 6,7 eller 8 rätt ger utdelning. Måltipset avgörs under veckoslutet, ofta på både lördagar och söndagar.